Arrangementer

I 2019 år tilbyder jeg  tre foredrag med udgangspunkt i mit forfatterskab. De henvender sig til biblioteker, højskoler, gymnasier og læserkredse. Jeg holder også foredrag om andre forfattere, som man kan læse om på Kristeligt Dagblads foredrags-liste

Småt, men godt. Novellen som genre

Hvad kendetegner en novelle? Hvad kan den, som romanen ikke kan? Og hvorfor er der så mange, der synes, det er svært at læse noveller? Med nedslag i stærke danske repræsentanter for genren, blandt andre Aidt, Nors, Juul, Djørup og Jessen er det nogle af de spørgsmål, der vil blive taget fat på i dette foredrag, hvor jeg også inddrager eksempler fra mit eget forfatterskab, læser højt og fortæller om, hvordan det er at skrive noveller.

Den moderne danske familieroman

Den moderne danske familieroman: Med udgangspunkt i min nye bog, romanen De nærmeste, diskuterer jeg, hvorfor vi er så glade for familieromanen, både den nutidige, den selvbiografiske og den historiske som vi ser det hos danske forfattere som blandt Iben Mondrup, Thomas Korsgaard og Merete Pryds Helle.

Vejen til debuten

Med udgangspunkt i min egen debut og mine egne erfaringer, blandt andet på skrivekurser, vil jeg fortælle om vejen til debuten: Hvordan jeg kom i gang, hvordan min skriveproces ser ud, hvordan jeg skruer en forfatter-hverdag sammen. Og så trækker jeg tungt på min redaktørerfaring fra Gyldendal og min konsulenterfaring fra Rosinante, når jeg giver gode råd til, hvordan man kan komme videre, hvis man selv går rundt med en forfatter i maven.